BRisbane: vervolg

Zondag 17 december 2000

 

Vandaag had ik m'n laatste 'receptie-duty' voor voorlopig - vanaf nu ga ik full-time bezighouden met het verven van de Yellow Sub. Om 2 uur was ik vrij en ben ik met een groep Dutchies (en 1 Engelsman) naar South Bank, City Beach gegaan. Terug in het hostel hebben we pannekoeken gebakken - lekker Nederlands: op zondagavond pannenkoeken bakken.

 

17 december 2000: City Beach, South Bank

 

 

 

17 december 2000

Bored dutchies hangen wat rond.

David, Josha, Erik en ik.

 

 

 

17 december 2000

Nep socializing voor de foto .....

David, Josha, Dennis, Erik en ik.

 

 

 

 

 

17 december 2000

Openlucht tv-"kamer" in de Yellow Sub

 

 

 

17 december 2000

Nicole and me

 

 

 

 

Maandag 18 december 2000

M'n eerste full-time paint day. Erg leuk om te doen, ik krijg ook veel leuke reacties, omdat het aanzienlijk verbeterd wordt.

 

 

 

 

 

18 december 2000

Erg geconcentreerd bezig.

 

 

Maandag 18 december zijn we (Dutchies en een Engelsman) 's avonds naar de 'singing Christmastree' gegaan. Weleens een zingende kerstboom gezien? Ik nu wel! Hier in Brisbane wordt heel veel georganiseerd en nu vlak voor kerst nog veel meer. En allemaal gratis! Ik weet niet of dit een 'rijke' stad is, of dat het overal in Australië gebeurt?

Overdag zijn er in het winkelcentrum overal bandjes en worden er dansjes uitgevoerd. 's Avonds op South Bank is er nu een singing Xmastree. Het was een hele grote kerstboom waar een koor in zit. Het kerstspel werd uitgevoerd en er werd veel gezongen. Maria en haar man kwamen op een ezel aan, de drie Koningen brachten op drie kamelen hun gift, en nog wat meneertjes met hele wollige schapen. Het was heel mooi opgezet en uitgevoerd. En wij zaten daar in ons hemdje, want het is hier dus nog steeds warm! En het zal voorlopig ook niet koeler worden. Zo'n raar idee. Maar doordat het hier zo warm is, mis ik de kerst in Nederland niet.

 

Dinsdag 19 december 2000

Vanavond ben ik met een groep Dutchies (en weer een Engelsman) naar een stand-up-comedian show geweest (gratis..). Ik weet niet wat typical Australian humor is, maar als deze avond representatief was, dan houd ik niet van Australische humor. Het hoofdonderwerp was sex. En sex. En nog een keer sex.

 

 

Woensdag 20 december 2000

Nicole en ik vonden dat we toe waren aan 'vakantie', dus zit ik nu voor de derde keer op Stradbroke Island. Vanmorgen hebben we koude pasta gemaakt en die hebben we 's avonds heerlijk op het strand opgegeten, samen met garlicbread en 'n wijntje.. We lagen tot laat op het strand naar de sterren te kijken en lekker te kletsen.

 

 

 

20 december 2000

Stradbroke Island

 

 

Donderdag 21 december 2000

Vandaag zijn we naar Point Lookout gelopen - foto's komen er snel aan, want ik kan niet omschrijven wat ik daar zie. Het is zo mooi! 's Middags vingen we vrij veel aandacht met onze fotosessie: twee Dutchies in bikini met kerstmannenmuts op het strand..


Dinsdag 26 december 2000

Ik heb (ook) een leuke kerst. Kerstavond (zondag) zijn we (groep Dutchies) eerst naar de singing Xmastree gegaan (alweer, ja) en daarna zijn we in een restaurantje aan de rivier gaan eten. Met uitzicht op de skyline van Brisbane, echt super. We hebben nog steeds plannen om koude pasta te eten op South Bank, met een flesje wijn, maar we moeten 'opschieten'.

25 december 2000

1e Kerstdag, Dutch bbq

vlnr: Chris, Marlene, Manon, Josha, Dennis, Anki, Ellen, David, Jeroen, Erik, Fabienne (verstopt), Ellen en Nicky

 

 

 

 

Josha wilde erg graag naast mij zitten met het kerstdiner.

 

 

 

 

En nog een foto van ons

Nog maar twee weken en dan is iedereen (Nicole, Erik, Dennis, Anki) toch wel vertrokken..(ik ook trouwens..) 's Avonds met kerst zijn we uitgeweest. Toen we om 4.00 uur 's ochtends uit een club kwamen, was het nog steeds snikheet, 28 graden! Douchen heeft totaal geen zin, je bent toch zo weer bezweet. Kun je je dat voorstellen? Ik probeer me voor te stellen hoe jullie er in Nederland buiten bij lopen - winterjas en sjaal - maar dat kost verschrikkelijk veel moeite! 's Nachts kunnen we bijna niet slapen van de hitte. Kerstochtend was ik al om 9.30 uur wakker (van de hitte ja) terwijl ik nog maar net in m'n bedje lag. Ik ben er toch maar uitgegaan. Lindy, Lea en ik mochten een cadeautje openmaken - van Judy gekregen, lief he? De Engelsen begonnen om 12.00 uur al te koken. Een van de Engelsen ging een typische Engelse kerstmaal maken: turkeybreast, aardappelen en bloemkool (gatver! Echt 'kerstig'!).

Tegen twee uur was de Nederlandse delegatie ook eens compleet. Om 3.00 uur werd de bbq al aangestoken!! Dat vonden wij dus veel te vroeg, dus hebben we besloten ons af te scheiden en pas 's avonds (om 7.00 uur) te gaan bbq-en. Om drie uur al je avondmaal eten en 's avonds omkomen van de honger? Voor ons (15 Dutchies) werd eten apart gehouden. We hadden drank gekocht (4 literbox wijn en twee flessen wodka met jus) omdat er natuurlijk (???) veel (ahum) gezopen moest worden. O ja, de avond ervoor waren er natuurlijk weer drama's in het Engelse kamp: drinking games met alle gevolgen van dien! Jongen dronken, jongen slaat meisje, meisje huilen, meisje ergens anders slapen.

Natuurlijk was het de volgende morgen weer goed want jongen had excuses aangeboden. Jongen kon die avond niet eens meer lopen, is over drie meter wel 4 keer gevallen, badkamer ondergekotst. Om 7 uur begonnen wij met onze kerstmaal. Het begon te regenen, dus hadden we zeil gespannen, tafel gedekt, kaarsjes op tafel.. Zo gezellig! Bij de Engelsen gaat het zo: bij de bbq staat al het voedsel opgesteld, in lange rij opstellen en zo veel mogelijk op je bord schuiven als je kunt, snel aan tafel zitten, nog sneller eten en je volgende bord volladen tot alles op is. Wij (Dutchies) hadden het echt zo gezellig! De wijn en wodka is niet eens aangeraakt, we hebben alleen wat sangria gehad. Nu is het tweede kerstdag, maar daar is hier weinig van te merken. Alle shops zijn open. Het wordt hier 'boxing day' (schrijf ik dat goed?) genoemd. Het kerstgevoel is over.


Woensdag 3 januari 2001

Allereerst aan iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2001 !!!!

Vanaf komende week gaat er waarschijnlijk actie komen! Vorige week heb ik de moeilijke beslissing genomen de Yellow Sub te verlaten... Het heeft me een aantal dagen gekost voordat ik de moed had verzameld Judy te vertellen dat aanstaande zondag m'n laatste dag is.. Nog vier dagen painten en dan stop ik ermee. Ik woon alweer 3,5 maand in de Yellow Sub! Daar heb ik dan bijna 3 maanden van gewerkt. Tijd om te gaan.. 

 

Vandaag zijn de laatste Nederlanders vertrokken, alleen Nicole en ik zijn nog over. De komende twee weken blijf ik nog wel in en om Brisbane, maar ik weet nog niet wat ik ga doen. Probably een weekje fruitplukken (ik kan hard wat dollartjes gebruiken) met Ellen of Nicole. Of we gaan naar Byron Bay en geld spenden in plaats van verdienen. Lijkt me wel raar om het hostel te verlaten. Ik heb er vreselijk intensief geleefd - ik kende alles en iedereen. Kende alle gasten bij naam. Wist waar ze vandaan kwamen (land van herkomst). Waar ze naar toe gingen. Iedereen ! kende mij. Werd geen moment met rust gelaten. Altijd met mensen aan het praten. En dan nu van 'manager van de Yellow Sub' naar fruitplukken...

Oud & Nieuw is hier door de Dutchies gevierd met oliebollen, appelflappen (gebakken door Nicole en Ellen) en champagne op South Bank. Een tas met drank (champagne en jus gemixed met wodka bedekt met oliebollen) door de controle gesneaked.. Er was heel veel politie en openbaar drankgebruik is niet toegestaan. Maar een groep aardige dutchies (ahum) die je een oliebol aanbiedt, kun je toch niet weerstaan? De drank hebben ze niet gezien.

In Brisbane wordt gezamelijk vuurwerk afgestoken, op South Bank. Hierdoor was het dus heel veilig 's nachts op straat te lopen - geen knallende rotjes! Het vuurwerk was heel mooi, heel indrukwekkend en werd op de muziek afgestoken.

 

foto: 31 december 2000: Nicole en ik, klaar om Oud en Nieuw te vieren.

 

 

 

31 december 2000

Manon, Ellen, Nicole en Dennis


 

 

 

 

1 januari 2001

Diningroom Yellow Sub

vlnr:

Jonathan, Erik, Ellen, Nicole, ik, Philip en Dennis

 

 

 

1 januari 2001

Ellen, Nicole en ik

 

 

 

1 januari 2001

Zelf gemaakte oliebollen !

 

1 januari 2001

vlnr:

Achterste rij: Ellen, Nicole en ik

Voorste rij:

Erik, Jonathan, Dennis en Philip