Dag van vertrek + de reis zelf

Maandag: 15 oktober 2001

 

 

 

 

Mijn 2e reis naar Australie begint met het gedag zeggen van mijn Opa en Oma.

 

 

 

omdat ik net als vorig jaar op een maandag vertrok, konden gelukkig m'n ouders en m'n oma mij gedag zwaaien. Dat heb je als je in de luxe positie zit die ik heb en alle vrienden aan het werk zijn.

 

 

 

 

Nog eventjes op de foto met mijn moeder en Oma

 

 

 

 

Mijn moeder maakt een foto van mij en ik eentje van haar.

 

 

 

 

Dan nog een foto van mij met mijn vader en moeder

 

 

 

en daar ga ik weer langs de douane (krijgt mijn vader nog op zijn kop van die juffrouw omdat hij geen foto mocht maken. Natuurlijk plaatst hij die foto dus niet :-)


Maandag op 3 uur 's middags ging ik met Lufthansa de lucht in, op weg naar de eerste tussenstop in Frankfurt. 

In het vliegtuig zat ik naast Gwendelyn en al gauw kwamen we erachter dat we helemaal dezelfde route naar Brisbane zouden afleggen, met Korean Air via Seoul. 

De tussenstop van 3,5 uur in Frankfurt viel reuze mee, want we hadden een hoop te bepraten. De vlucht van Frankfurt naar Seoul viel ook mee.

Foto: De 10 uur durende vlucht van Frankfurt naar Seoul zitten Gwendelyn en ik helemaal achteraan in het vliegtuig>>

 

 

 

 

 

 

Van Frankfurt naar Seoul vliegen we over de kale vlaktes van Rusland.

Na 10,5 uur vliegen kwamen we in Seoul aan (plaatselijke tijd 13 uur, NL'se tijd 6 uur 's morgens), waar we een tussenstop van 8 uur zouden hebben.  Gwendelyn ging een vriendin ontmoeten op de luchthaven en ik ging heel stoer heel alleen Seoul in (pas achteraf bedacht ik me eventuele risico's..) De Koreaanse vriendin gaf me de tip voor shopping naar Itewon te gaan en gaf me enkele aanwijzingen voor de bus. De bus naar het centrum deed er 1,5 uur over, waardoor ik een indruk kreeg van Seoul. Onderweg heb ik vanuit de bus wat foto's gemaakt.

 

Foto: Onderweg in de bus van de luchthaven naar het centrum Van seoul (en vice versa) doe ik wat indrukken op >>

 

 

 

 

Aan de overkant zie je de betonblokken waar de Koreanen in wonen.

 

 

 

 

 

De foto mist zijn doel. Vanuit de bus probeer ik een immens tellend gouden kantoorgebouw te fotograferen. (Het is een insurance company).

Nog wat indrukken van Seoul.

Itewon vond ik een leuke, gezellige wijk, met overal marktkraampjes.


 

 

 

Itewon market.

Ik had verwacht bekeken te worden omdat ik daar toch als westers meisje alleen liep, maar ik werd helemaal met rust gelaten. Ik zag bijna geen toeristen en voelde me veilig. 

In de bus terug naar de Airport kon ik m'n ogen echt niet meer openhouden en ben helaas in slaap gevallen, waardoor ik weinig meer heb gezien van Seoul. Op de luchthaven kon ik wat 'comfortabeler' slapen.

 

Foto: Uitgeput val ik op een rij stoelen op de luchthaven van Seoul in slaap >>

Ik vond de luchthaven erg mooi, maar het blijkt ook nog maar net nieuw te zijn. In Seoul zag ik veel goedgeklede Koreanen en veel mooie, nieuwe, luxe auto's. Nu is Seoul de hoofdstad, dus ik ben erg benieuwd naar Noord Korea en het zuiden van Zuid Korea. 

Eindelijk was het tijd om verder te vliegen (9,5 uur) met als eindbestemming Brisbane. Daar kwam de regen met bakken uit de hemel, de eerste regenbui sinds maanden. Heb ik weer.

 

<< Foto: Woensdagochtend 17 oktober 2001, OZ-tijd (dinsdagavond nl. tijd): wat ik vorige keren niet gedaan heb: een foto van een vliegtuig van Qantas. Welkom in Brisbane!