Terugblik

Februari 2003

1 jaar later.......

 

Het is nu een jaar geleden dat ik op Schiphol stond.

Hoe is het om terug te zijn in Nederland? Wat heb ik afgelopen jaar gedaan?

 

Terug in Nederland = solliciteren.. In maart ben ik ingetrokken bij een 'vriend' die ik 'vaag' kende vanuit the Land Down Under. Marco heeft mij aangeboden dat ik bij hem kon logeren zodat ik beter naar werk en woonruimte kon zoeken, daar ik geen familie in Amsterdam heb. Amsterdam stond vast. In april kon ik beginnen in een drogisterij van dezelfde keten als waar ik tijdens mijn studie gewerkt heb. Daarnaast bleef ik uiteraard solliciteren. In de laatste week van juni - ik was vier maanden in Nederland - kreeg ik te horen dat ik zowel was aangenomen als dat ik woonruimte had gekregen.

 

Nu woon ik alweer 8 maanden op een zolderetage 10 minuten fietsen van het Leidse Plein. En werk ik alweer 7 maanden als Account Specialist (foto 1) voor een internationale uitzendorganisatie. Beter had ik het voor nu niet kunnen treffen - een leuke baan, salaris en een leasebak (foto 2).

 

Wat is er van Australië overgebleven? Nicole en ik kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden (foto 3) en eens in de zoveel tijd spreken we met ons drieën af (Vief, Nicole en ik) (foto 4). Veel tijd heb ik in de zomer in het Vondelpark doorgebracht met Nicole (foto 5) en Raadj (foto 6) (ook ontmoet in de Yellow Sub). Ik heb nog contact met Susan (m'n eerste reismaatje), met Jaap, Norbert en Marco (allen ontmoet in de Yellow Sub). Ook met Lise (Deense collega uit de Y. S.) en Judy (eigenaar Y.S.) heb ik regelmatig telefonisch contact.

 

Hoe toevallig kan het zijn? Terwijl ik Oud & Nieuw op South Bank in Brisbane vierde, keek ik naar een feestende boot op de rivier. Nu werk ik met Judith die op dat moment op die boot aan het feesten was. We waren twee jaar geleden op hetzelfde moment daar zonder elkaar te kennen en nu werken we in dezelfde kantoorruimte.

 

De belangrijkste vraag die velen mij stellen is: hoe is het om weer terug te zijn in Nederland?

Tja… ach… Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Oz (of aan terugkeren) denk. Hoewel ik dolgraag terug wil, ik wil niet alleen. Iedereen wijst me erop dat ik daar ook moet werken en daar ook sleur is. Dat is vast waar, maar toch zal het anders zijn. Het is er fantastisch mooi, het is er warm en het is er relaxed. En hier? Het is koud en nat en treurig en iedereen klaagt en strest. Ik heb anderhalf jaar aan de andere kant van de wereld gewoond in een miljoenenstad. Dan is een dorp als Amsterdam wennen. Veel Oz-vrienden hebben hetzelfde, willen ook terug (realistisch of niet) en kunnen moeilijk wennen. Is het het weer? De relaxte sfeer? Of het keurslijf waar je in moet passen??

 

Voorlopig ben ik er nog niet uit!!

 

 

 

Foto 1

Op kantoor in mijn functie als Account Specialist

 

 

 

Foto 2

Mijn leasebak.....

 

 

 

 

Foto 3

Nicole en ik

 

 

 

 

Foto 4

Vief en ik (Nicole achter de camera)

 

 

 

Foto 5

Met Nicole in het Vondelpark

 

 

 

 

Foto 6

Raadj en ik...