Sydney

Donderdag 7 september 2000

Ik ben nu in Sydney en ik vind het hier errug koud. Het is ongeveer 15 - 20 graden, maar ik vind het koud. Vandaag hebben we allerlei workshops gehad en morgen worden we 'losgelaten'. Ik denk dat ik maandag naar Cairns vertrek, want het is me hier veel te koud. Susan gaat dan ook die kant op, dan kunnen we samen. Ik zou hier ook een appartementje kunnen delen met anderen en ze vragen nog mensen bij McDonalds, maar ik vind het hier gewoon te koud!

Even tussendoor: in totaal was het 21 uur vliegen. Van Bangkok was het 9 uur vliegen, waarvan ik 6 uur geslapen heb. Ik had drie stoelen voor mij alleen, dus ik kon lekker languit liggen!

(O ja, iedereen heeft het hier nog over de landing in Sydney. De piloot landde heel ruw op de landingsbaan en sommige mensen waren echt heel erg geschrokken en begonnen te gillen. De piloot bood later zijn verontschuldigingen aan en beloofde het volgende keer beter! )

Gisteravond na het mailen voelde ik me al een stuk opgeknapter van die lange reis en 's avonds in het hostel hebben we veel lol gehad. We hebben zelfs nog op onze kop gekregen voor het lawaai. Ik ben met wat meiden naar het centrum gegaan en heb wat zaken geregeld. Ik heb Australische Dollars gepind en op m'n Australische rekening gestort. Ook heb ik een busticket gekocht naar Cairns. Zondagochtend om 06.30 uur vertrekt de bus naar Cairns en om 23.40 uur stap ik in Brisbane uit. Ik ga samen met Susan. Daarna (een paar dagen of weken) ga ik naar Cairns en daar zal ik weer anderen tegenkomen. 

 

Hier nog een foto van de groep voor ons hostel in Sydney. Een deel van de groep heeft besloten samen een appartementje te huren, met 12 man in een kamer met 10 bedden.. twee mensen op een luchtbedje in de gang. We zijn langs geweest voor een "house warming": piepklein keukentje en een nog kleiner badkamertje. Een heel klein raam dat uitkijkt op een blinde muur. Alleen op deze manier is de kamerhuur op te brengen. En dat om bij de Olympische Spelen te zijn!

 

 

 

Zoals ik al zei, we waren met wat meiden het centrum ingegaan en daar heb ik de navolgende plaatjes geschoten. Hier de Sydney-haven, de foto heb ik gemaakt vanaf het Opera House.

 

 

 

 

Hier Sydney-Bridge. Ook deze foto heb ik gemaakt vanaf het bekende Opera House.

 


Vanmiddag hebben we heerlijk in het park in de zon gelegen naast het Opera House (zie foto hieronder) In dit park ben ik in slaap gevallen. Ik heb me ingesmeerd, maar het voelt alsof m'n hoofd verbrand is, ik moet wel oppassen met de zonnestralen hier. Sydney is echt een aparte stad, heel schoon, totaal niet vergelijkbaar met A'dam ofzo. En al die nette mensen! En ze verontschuldigen zich overal voor, ik word er gek van. Voor de meest gekke dingen.

Het park kijkt uit op de zee en het Opera House. Op de achtergrond de sky-line.

 

 

 

Het Opera House van dichtbij; superlelijk met al die badkamertegeltjes. Hier sta ik met Laura.

 

 

 

 

Sky-line Sydney Haven vanaf de ferry naar de dierentuin.

 

 

 

 

Met de ferry langs het Opera House

 

 

 

 

En weer het Opera House, maar nu ook Sydney-Bridge vanaf de boot.


Donderdag 7 september 2000

 

 

Hier ben ik in de dierentuin. Hiernaast een kangeroe. Ik had ook 2 foto's gemaakt van Koala beertjes, maar helaas waren die niet goed te zien op de foto's, dus die heb ik hier maar weg gelaten.

 

 

 

Met Laura in de kabelbaan over de dierentuin. Op de achtergrond zie je Sydney liggen.

 

 

 

(10 september 2000): De Greyhound waarmee ik vertrok vanuit Sydney naar Brisbane. Met deze bus heb ik 3100 (!!) kilometer gereden.


Lees verder bij Brisbane/Hervey Bay