Brisbane / Hervey Bay

Maandag 11 september 2000

Vandaag heb ik op een kunstmatig strand in Brisbane gelegen, South Bank. Morgen gaan we (Susan en ik) met de bus naar Hervey Bay en vandaar uit gaan we een trip naar Fraser Island maken. Het is een driedaagse trip met een fourwheeldrive (4wd) en een campingoutfit en met 6 andere (nu nog onbekende) personen gaan we dan in het wild kamperen. 

Het lijkt me erg spannend, maar ook heel leuk, want dit is een van de weinige trips die ik wilde doen. Morgen ben ik dus in Hervey Bay, ik weet niet of ik dan ga of kan mailen, daarna ben ik drie dagen op Fraser Island en daar hebben ze niets (volgens mij zelfs geen stroom!).

Vandaag ben ik nog steeds in Hervey Bay, want de trip was al volgeboekt. Ik vertrek dus morgen (donderdag) naar Fraser Island en kom dan zaterdag terug. Zaterdagavond nemen we de bus naar Airlie Bay en daar komen we zondagmiddag aan. Daar gaan we een zeiltocht maken om de Whitsunday Islands. In Cairns ga ik werk en woonruimte zoeken, want ik voel me nu een beetje nutteloos. Ze hebben op Hervey Bay wel stroom, want je kunt daar ook in een hotel overnachten. Ik was in de war met iets anders (??). Weet je dat de zon hier de andere kant op draait? Dat zijn dingen waar je in Nederland helemaal niet over nadenkt en stil bij staat. Dat merk je pas als je hier bent. Ik ben ook aan 1 kant verbrand, de andere kant niet. Met oversteken heb ik nog steeds moeite, ik kijk wel 100 keer elke kant uit! Ik hoor van veel mensen, die hier al een (half) jaar zitten, ze tijd te kort hebben en alleen nog maar Queensland gezien hebben! 

Hierboven bij de pijl: Fraser Island, met 125 bij 15 km het grootste zandeiland ter wereld. In een luxe 4WD-busje (er is geen asfalt) gaan we het eiland verkennen. Hoewel het dus een grote zandbak is, is er veel bos en zelfs een deel regenwoud.


Lees verder bij Fraser Islands