Outback

Woensdag 4 april 2001

Vanavond hebben we een afscheids- cq kennismakingsavondje gehouden onder de NL'ers: Xander, Lars, Vivienne, Nicole en ik. Xander nam nog twee bekenden uit Kangaroo Bakpak mee. Voor 5,95$ All You Can Eat - backpackerverantwoord eten dus. Daarna zijn we uit geweest in Chapel St (South Yarra) - een hele leuke straat in Melbourne. Overdag kun je er flink shoppen (zowel landelijke ketens als veel second hand shops). 's Avonds veel cafeetjes en restaurantjes (een andere leuke straat is Brunswick St/ Smith St (Fitzroy). Deze info voor de mensen die nog naar Melbourne gaan komen).

 

 

Foto rechts: Nicole, Ross (manager Lords Lodge) en Vivienne, klaar om uit te gaan.

 

 

 

Donderdag 5 april 2001

Queen Victoria Market.

Laatste boodschapjes voor de trip naar Adelaide.

Vrijdag 6 april 2001

Vanmorgen kwam Jacco ons ophalen (welliswaar een dag vertraging, maar vandaag gingen we toch echt vertrekken). Blijkt dat Jacco mij de dag ervoor in het Victoria Hotel gezien heeft (waar we een backpackermeal voor 3$ gegeten hebben) en de dag daarna zat ik bij hem in de auto naar Adelaide. Zo toevallig.

Ross gedag gezegd. Ross is de manager van Lord's Lodge en een heel grappig mannetje. Vaak had ik vrij heftige gesprekken met hem, over bijvoorbeeld dementie of de invloed van plastic. Hij kon soms ook zomaar uit het niets rare vragen stellen, bijvoorbeeld 'met wie voelen wij (NL'ers) ons het meest verbonden: de Duitsers, Belgen of Denen?' Ga daar maar eens even een antwoord op verzinnen. Iedereen in het hostel is dol op Ross.

 

Foto rechts: Vivienne, Nicole, Ross & me voor Lords Lodge, klaar om te vertrekken.

Xander was nog speciaal naar het hostel gekomen om gedag te zeggen en daarna gingen we toch echt. (Voor mij weer) de Great Ocean Road op, op weg naar de 12 Apostels (overigens zijn ze er niet alle 12 meer, een paar zijn al verdwenen. Wat als ze allemaal verdwenen zijn, dan hebben de Aussies een atractie minder..). We hebben foto's gemaakt met de zonsondergang, ik hoop dat ze gelukt zijn. Geslapen in het YHA hostel in Port Campbell.

 

 

v.l.n.r.: ik, Nicole & Jacco (Great Ocean Road)


Vervolg vrijdag 6 april 2001

De 12 Apostels (overigens zijn ze er niet alle 12 meer, een paar zijn al verdwenen. Wat als ze allemaal verdwenen zijn, dan hebben de Aussies een atractie minder..). We hebben foto's gemaakt met de zonsondergang, ik hoop dat ze gelukt zijn. Geslapen in het YHA hostel in Port Campbell.

6 april 2001: 12 Apostelen (17.00 uur)

2 andere Aposteltjes, het kleintje aan de rechterkant zal als 1e gaan verdwijnen op den duur.

Het landschap op de achtergrond verdwijnt in de mist.


Een "dikke"Apostel

Zonsondergang om 18.30 uurZaterdag 7 april 2001

Op tijd opgestaan om op weg te kunnen . Eerst de London Bridge (zie foto). Deze brug is op 14 februari '94 afgebroken/doorgebroken. Het verhaal gaat dat een man en zijn minnares daar de "oorzaak" (???) van waren (of gewoon domme pech hadden) dat de brug afbrak en zij met een helicopter opgehaald moesten worden. Dit schijnt landelijk op tv en in de kranten te volgen zijn geweest ( zijn vrouw heeft echtscheiding aangevraagd na deze vernedering).

 

 

 

 

En nog een keer dezelfde Londin Bridge, maar nu ons groepje ervoor.

 

 

 

Na London Bridge stond the Arch (boog) op het programma (zie foto) en the Grotto. Van oorsprong was deze laatste een drassige vlakte, het water zakte door de limestone bodem naar beneden, waardoor de bovenste laag afbrokkelde (erosie).

 

 

 

 

Hiernaast ikzelf voor the Arch

 

 

 

 

The Grotto, onderweg aan de Great Ocean Road

Hierna zijn we op weg gegaan naar de Grampians. De route erheen was verschrikkelijk mooi - een weg met rood grind/aarde aan beide zijden en bomen. Maar de bomen zijn hier zo anders dan in NL! Dit is totaal niet te vergelijken met een willekeurig bos in NL.

Nu logeren we in een eco YHA hostel in Halls Gap. We zijn enorm onder de indruk van dit nieuwe hostel, nog maar 9 maanden geopend. Zo nieuw, zo schoon, zo mooi. Een hele mooie huiskamer, met mooie, nieuwe banken. Geen afgeragde rotzooi wat je standaard tegenkomt in hostels. De keuken! Alles nieuw, alles mooi, alles schoon. De pannen! Kopjes! Geweldig. Aan mijn reactie moet bij jullie nu wel duidelijk zijn hoe de hostels er hier uitzien (soms te smerig om op de bank te zitten of een kopje thee te drinken).

Voor het eten hebben we een korte wandeling gemaakt naar een uitgedroogde waterval (verkeerde seizoen) en onderweg kwamen we heel veel kangaroos tegen. Ja, ze lopen hier in het wild, een paar meter bij je vandaan.Zondag 8 april 2001

Vanmorgen zijn we aan een tocht van 9k door de Grampians begonnen. Een tocht van 5 uur. Veel klimpartijen. Over rotsen en stenen. Sommige stukken waren zo moeilijk begaanbaar dat je van de ene rots naar de andere moest springen. Op sommige stukken hadden ze er trappetjes bevestigd omdat het anders te moeilijk of gevaarlijk werd.

Klimmen in de Grampians

The Grampians


Silent street in de Grampians

Jacco

Vivienne

Nicole

en ik

The pinnacles in the Grampians


En nog eens: The pinnacles in the Grampians

The pinnacles in the Grampians (zien jullie mij erboven op?)Kangaroos lopen los door het dorp. Hier de oval (= open plek in het bos/dorp waar evenementen worden georganiseerd).

Zie rechtsboven een top van The Grampians waar we gelopen/geklommen hebben).