Brisbane 3: vervolg

Vrijdag 20 juli 2001:

Mijn verjaardag heb ik dit jaar dus gevierd in de Yellow Sub. Hieronder enkele foto´s van deze dag.

 

 

 

 

Deze taart is speciaal voor mij gemaakt.

Hier mag ik de taart aansnijden


Op 24 juli hebben Judy en Ken mij mee uit eten genomen voor mijn verjaardag.

De drie receptiemeiden, Corinne, ik en Lise


Ross (de man van Judy) op de avond van zijn leven tussen deze drie meiden!

En tot slot nog een groepsfoto.Zaterdag 11 augustus 2001:

Afgelopen maandag was m'n laatste verfdag. Dinsdag m'n laatste reception duty dag.

Woensdag en donderdag m'n laatste Stradbroke Island dagen. Gister m'n laatste bezoek aan Fridays. Net gedag gezegd tegen Judy, het was een emotioneel moment. 

Momenteel kan ik geen beslissing nemen: terug komen naar Oz en nog een paar maanden in de Yellow Sub werken, of toch terug in NL een baan en woonruimte zoeken? Ik hoop dat ik in NL een beslissing kan (moet!) nemen..

 

 

 

Het etentje dat we voor Ken, Judy & Ross en Don gekookt hebben.

vlnr: Corinne, ik, Lise en buurman Don

 

 

 

 

Nog een keer vlnr: ik, Corinne en Lise

 

 

 

Ken had zich speciaal voor dit etentje aangekleed met dit maffe t-shirt.

Ross (Judy´s man) ligt volledig in een deuk van de gekke bekken die Ken trekt.

 

 

Na het eten stappen in "Friday´s", mijn favoriete nachtclub waar je vanaf de dansvloer over de rivier kijkt naar Story Bridge en de Skyline en waar je alle lichtjes weerspiegeld ziet in het water.

 

 

 

"Aangeschoten?" Ben je gek ! Gewoon vrolijk :-)

 

 

 

Lise en ik: even bijkletsen op de trap.

 

 

 

Punch and passion night.

Morgen heb ik m'n laatste lange busreis in Oz - 16 uur van Brisbane naar Sydney. Ik zal logeren in Kangaroo Bakpak, waar ik al eerder gewerkt heb. Woensdag vlieg ik naar Bangkok, een paar uur na mij komt Lise aan. Donderdag zullen we de bus pakken naar Ko Samui, waar we vooral veel beach and fun zullen hebben. De busreis duurt 12 uur en mij is 'beloofd' dat dit een echte nachtmerrie zal worden. Nu heb ik al gelijksoortige praktijken in Egypte meegemaakt, dus ik ben benieuwd of ik onder de indruk zal raken. Maar dat neemt niet weg dat ik jullie uitgebreid op de hoogte zal houden van m'n Thailand avonturen!

 

 

 

Wednesday August 15

Dit keer was het niet zo moeilijk om de Yellow Sub te verlaten als de vorige keer, terwijl ik veel vrienden gedag had te zeggen.

 

(Een uur voor mijn vertrek wilde Tom mij nog even in het zwembad gooien) >>

Voor de mensen die zich nog steeds afvragen of je wel mensen tegenkomt tijdens het reizen... ja! De busrit van Brisbane naar Sydney had een werkelijke duur van 16 uur, maar voor m'n gevoel was het maar 4 uur. Of kwam 

dat omdat ik bijna de hele busrit met een zeer aantrekkelijke medereiziger heb zitten kletsen?

 

Wat me opvalt is dat sommige mensen 't vervelend vinden om alleen te zitten, of om als "alleen-zijn" betiteld te worden. Vaak zie ik in de cinema (waar ik zelf alleen heen ga als niemand mee wil of kan of als ik gewoon alleen 

wil gaan) dat als iemand alleen binnenkomt, naast een ander gaat zitten, zonder stoelruimte ertussen. Alsof ze daarmee willen zeggen "zie je wel, ik ben niet alleen hoor, ik ben met deze (vreemde) persoon (die ik niet ken)". 

Ik had het op de Airport, zeker 50 lege stoelen om me heen, komt het meisje (van mijn leeftijd) naast me zitten. Waarom??

 

Maandag en dinsdag wat door Sydney gewandeld. Het geeft me een dubbel gevoel, aan de ene kant heeft het sfeer, zo'n grote stad, een wereldstad en zou ik er best kunnen wonen. Aan de andere kant vind ik het maar een haastige, 

stressvolle stad met onaardige mensen. Brisbane blijft gewoon mijn no.1.

In Kangaroo Bakpak kwam ik een aantal uit de Yellow Sub tegen.